Teoria ta, neajunsul meu.

 

 

 

IMG_20170602_131612

Vreau să învăț. De la cine să învăț? Vino, arată-mi viața, arată-mi cum să trăiesc și pentru ce să mă bucur. Teoria ta pe care eu nu știu cum să o pun în practică se aseamănă cu dragostea neîmpărtășită sau cu acea credință nerăspândită.

Și dacă tu nu vii, mă ridic eu. O să-mi fiu autodidact, profesorul pe care nu l-am avut, părintele responsabil, prietenul de încredere, șeful care mă tratează cu respect. O să fiu și dur cu mine, o să mă cert și o să mă mustrez ca mai târziu să renunț la mine, cel de ieri, visând la mine, cel de mâine, mai bun, mai puternic și mai matur.

O să lupt cu părerile celor care vor încerca să îmi taie aripile și vor vrea să le înlocuiască cu pietre pentru ca eu să rămân la pământ, la același nivel, fără a putea înainta. O să și plâng, nu înseamnă că sunt slab, ci că sunt om, dar o să uit de suferințe la fel de repede cum curg lacrimile pe obrazul meu. 

O să mă iubesc pe mine și o să mă apreciez pentru că sunt la fel de frumos ca tine, am același suflet și aceleași aspirații. Diferența dintre noi constă în modul în care alegem să valorificăm toate acestea.

20ece690d97cdae7eb7ad2f8577df89d.jpg

Ghici ce? O să mă și bucur, o să afișez un zâmbet larg pe față, însoțit de un zâmbet la fel de larg al inimii, o să glumesc și o să îmi găsesc bunăstarea. O să rămân cu a mea credință, alături de a mea dragă biserică cu sau fără clopot de  jumătate de milion de euro și o să-l am “ca pilă” în viață pe Dumnezeu. 

O să încerc să învăț de la oameni cu sau fără voia lor, preluând ce e mai bun și mai folositor de la fiecare în parte. Mai târziu, o să îi învăț eu pe ceilalți tot ce am acumulat pe parcursul timpului pentru a le oferi oportunitatea de a descoperi mult mai multe decât am avut eu posibilitatea să o fac. 

O să mă bucur de călătoria aceasta relativ lungă, numită viață, nu o să rămân cu un suflet paralizat într-un trup sănătos. Avem un timp limitat pe pământ, de ce să nu trăim și altfel? 

 

 

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Teoria ta, neajunsul meu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s