Îmi vizitez sufletul. Vii și tu?

bb806b032a02830647ba57007b774e3eSurioara a plecat la Iași, părinții se odihnesc în camera lor, eu am închis cartea, am pus-o lângă mine și m-am gândit să văd ce-mi mai face sufletul. Oare e bine? O fi sănătos?

Uf! Are câteva zgârieturi, câte un pansament ici-colo, ba chiar și un baston “pentru zile negre”, cum spune el. Îl întreb dacă vrea un partener de discuție, dar mă evită. O fi el supărat puțin.. ” iartă-mă, păi stai să vezi ce s….”, dar nimic. La fel de tăcut. Încerc o altă variantă. Adopt o ținută mai sobră, îmi iau cămășuța și cu o figură serioasă mă așez lângă el. Desigur, am și un discurs pe măsură: “Dragă suflețel, suflețelul meu scump, încep prin a-mi prezenta sincerele mele scuze..”, însă mă întrerupe și mă întreabă:”tu ești fericită?”

Îmi tot repetam în minte ” încearcă să pari sigură pe tine, liniștește-te”. Degeaba. Fiorul de pe șira spinării spunea tot. Am apăsat pe butonul pe care scria “stop” , de data aceasta fiind unul real, am tras aer în piept și am simțit cum m-au năvălit emoțiile. Am luat o pauză de la harababura din lume, tăcând, am căzut în genunchi cu mâna la piept că să-mi opresc durerea și m-am regăsit.

164269-Nature-Is-A-Wow-.jpg

Te-am neglijat, sufletule! Te-am lăsat singur, în umbra dorințelor mele. Te-am neglijat, sufletule! Hrană nu ți-am dat, te-am umplut cu ură. Te-am neglijat, sufletule! Mi-am consumat toată energia limitată a trupului și nu ți-am mai auzit strigătul. Te-am neglijat, sufletule! M-au purtat curenții puternici prin lume și n-am mai ajuns la tine. Te-am neglijat, sufletule! Dar n-ai îmbătrânit… M-ai așteptat. Sunt aici acum.

Advertisements

18 thoughts on “Îmi vizitez sufletul. Vii și tu?

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s